In onze praktijk zijn twee praktijkondersteuners werkzaam, een praktijkondersteuner Somatiek en een praktijkondersteuner GGZ. De praktijkondersteuners voeren hun taken uit in intensieve samenwerking met de huisarts. Om een afspraak te maken met een van deze praktijkondersteuners heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Naast de twee praktijkondersteuners in de praktijk werken wij ook samen met een diabetes verpleegkundige, een praktijkondersteuner GGZ kind en Jeugd en een praktijkondersteuner verslaving middelen.
.
Praktijkondersteuner Somatiek en Ouderenzorg
Mevrouw Miranda Eberson-Tummers is verpleegkundige HBO-V. Zij begeleidt mensen met chronische lichamelijke ziekten, zoals:
- Diabetes Mellitus (suikerziekte)
- Chronische longaandoeningen (COPD en astma)
- Hart- en vaatziekten (Cardiovasculair Risico Management)
Hiernaast heeft zij ouderenzorg in haar takenpakket, zij begeleidt ouderen met complexe problematiek, bijvoorbeeld thuiswonende dementerende ouderen.
.
Klik hier voor meer informatie.
.
Ook voert zij longfunctie onderzoek uit en kan zij u begeleiden met stoppen met roken.
Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.
.
Diabetes Verpleegkundige
Mevrouw Danielle Moens is diabetes verpleegkundige in het MUMC te Maastricht en heeft maandelijks spreekuur in de huisartsenpraktijk voor Diabetes patiënten die insuline gebruiken.
.
Praktijkondersteuner GGZ volwassenen
Mevrouw Nicola Carati is psychologe en begeleidt mensen met psychische en psychosociale klachten, zoals stress, somberheid en depressie, angsten, relatie- en werkproblematiek.
Zij is aanwezig op woensdag en op vrijdagmiddag.
.
Klik hier voor meer informatie.
.
Praktijkondersteuner GGZ Kind en Jeugd
Mevrouw Judith Corduwener is psychologe en begeleidt kinderen en jeugdigen met gedrags- en opvoedingsproblemen. Psychische en psychosociale problemen komen veel voor, ook bij kinderen en jeugdigen. Deze problemen kunnen invloed hebben op de ontwikkeling van het kind en kunnen zich op veel verschillende manier uiten. Bijv. door gedragsproblemen, emotionele problemen, lichamelijke problemen, enz.
Na een kort gesprek kan uw huisarts u doorverwijzen naar de POH Kind en Jeugd. U krijgt daar dan een eerste intakegesprek. De POH Jeugd maakt in dat gesprek een inventarisatie van de klachten en problemen. De POH Jeugd adviseert vervolgens u en uw huisarts over een mogelijke aanpak van de problemen. Dit kan bestaan uit een kortdurende behandeling bij de POH Jeugd. Deze behandeling kan zowel aan het kind/jeugdige gegeven worden als aan ouders in de vorm van opvoedingsondersteuning. Als er andere hulp nodig is, kunt u worden doorverwezen naar een andere zorginstantie die beter aansluit bij uw hulpvraag.
Mevrouw Corduwener heeft spreekuur in de stadspoli’s Oost en West.
.
Praktijkondersteuner GGZ verslaving middelen
Dhr Deumes begeleidt in dit spreekuur cliënten met problematisch gebruik van alcohol en drugs in een kortdurend behandeltraject waarbij hij de mate van afhankelijkheid in kaart brengt en met de cliënt gaat onderzoeken wat passende begeleiding is. Indien nodig motiveert hij cliënten in een kortdurend traject om verder in zorg te gaan in de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) of de Specialistische GGZ (SGGZ). Ook het systeem (partner, familie) rondom de patiënt met verslavingsproblematiek kan op dit spreekuur terecht aangezien alcohol en drugs effect kunnen hebben op het hele gezin en niet alleen op de verslaafde zelf.
Dhr Deumes heeft spreekuur op donderdag in de stadspoli Oost.
.
Geen kosten
Aan de gesprekken met deze praktijkondersteuners zijn voor u géén kosten verbonden. Deze zorg valt onder de basisverzekering. Aangezien het om huisartsenzorg gaat is deze zorg ook vrij van eigen risico.
.
Heeft u vragen over de declaratie door ZIO inzake de praktijkondersteuner chronische zorg, klik hier.
Heeft u vragen over de declaratie door ZIO inzake de praktijkondersteuner GGZ, klik hier.